Kúpiť pomôcky na cvičenie – e-shop

Sprievodca výberom
pomôcek


Pomôcky na cvičenie  >  Ako na posilňovanie brucha?

Ako na posilňovanie brucha?

Aké pomôcky vám pomôžu k dokonale vyrýsovanému bruchu?

Pevné a vyrysované brucho je spoločne s vytrénovanými bicepsy najväčším snom mnohých návštevníkov posilňovní a fitcentier.

Brucho sa dá posilňovať niekoľkými spôsobmi, väčšinou si pomôžete vlastnou hmotnosťou, alebo môžete využiť niektorú z pomôcok - buď zameraných len na brušné svaly, alebo komplexných, ktoré posilňujú celé telo.

Posilňovanie brucha vlastnou hmotnosťou

Tu existuje niekoľko spôsobov. Základný je poležiačky, kedy ale zabudnite na klasické sedy-ľahy, ktoré zaťažujú predovšetkým bedrové kĺby a pre brušné svaly nemajú veľký význam. Radšej sa pustite do skracovačiek (priamych, alebo šikmých), ktoré veľmi účinne posilňujú predovšetkým hornú časť priameho svalu brušného, ​​alebo šikmé brušné svaly.

Posilňovanie brucha ľahu je nutné kombinovať s inými spôsobmi, pretože tieto cviky posilňujú iba vonkajšie svaly a nepôsobí na hlboký stabilizačný systém.

Ďalej môžete cvičiť vo vise na hrazde - prednožovanie. Tu je treba naozaj vedome zapájať panvu a brušné svaly, nohy musí fungovať len ako záťaž. Takto posilníte spodná časť priameho svalu brušného.

Veľmi dobrým cvikom je doska (Plank), ktorým posilňujete celý stred tela. Nutné je udržať hlavne rovný chrbát.

Pomôcky na cvičenie brucha

Hlboké svaly posilníte cvičením na balančných podložkách, alebo na závesných systémoch (TRX, MultiTrainer). A ak chcete budovať väčší objem brušných svalov, môžete využiť kladky na posilňovacích vežiach.

Produkt roku 2015 - AB Lifter

AB Lifter je skvele hodnotený posilňovač brušných svalov, ktorý sa stal produktom minulého roka Reklama. Pomôže vám perfektne posilní a vytvaruje brušné svaly, ale aj boky, paže a chrbtové svalstvo. Posilňovanie na AB Lifter je veľmi jednoduché, ľahko na ňom posilníte pohyby do strán šikmé brušné svalstvo a pohyby dopredu a dozadu (ako na modernej hojdačke) aj priame brušné svaly. Stroj má počítač, ktorý monitoruje počet opakovaní a pomáha viesť tréning v ideálnej intenzite.

Prečítajte si hodnotenia zákazníčky, paní Kútovej:

"Podľahla som reklame, ale neklame.Jen sa nesmiete nechať strhnúť prvotnou ľahkosťou, a potom týždeň vzdychať s namohnutým bruchom, ale začať naozaj na prvom stupni a po malých sériách, nebojte, čoskoro uvidíte výsledky, ale pre začiatočníka 5 min je naozaj nemožné, bola som rada prvýkrát za 20 cvikov.Viac než brucho ale registrujem pevnejší zadok a bolí ma najviac stehná a lýtka, hoci je aj brucho štíhlejší. Nemám práve silu v rukách, ale ani to nie je nejaký problém, asi záleží na tom, ako si na to vleziete. Montáž za 5 minút, funguje bez problémov, vyberiete skrutku a šup pod posteľ. "

Zdieľajte článok

Zveřejněno: 23. 7. 2016


Odporúčame pomôcky na cvičenie






Ďalšie novinky

Posilňovače na ruky

Ako posilňovať ruky, ramená alebo dlane a prsty na rukách? Posilňovacích pomôcok je celý rad. Poďme sa na ne pozrieť.

29. 6. 2016

Posilňovače celého tela

Chcete posilňovať komplexne? Riešením sú posilňovača celého tela. Jeden sme vyskúšali za vás.

30. 5. 2016

všetky novinky